De uitslag van de GOAL! Eredivisie Speler van het Jaar 2018 is bekend… bij ons dan! We hebben ruim 4000 stemmen binnen gehad en die zijn inmiddels allemaal geteld. De komende week bouwen we de spanning op. Je ontdekt hier nog geen winnaars, maar we geven als wel de eerste namen prijs!

Eredivisie Speler van het Jaar

GOAL! nomineerde 25 spelers voor de prijs Beste Eredivisie Speler van 2018. Dat bekent: 25 spelers die tussen 1 januari 2018 en nu in de Eredivisie hebben gespeeld.  De speler mag dus nu in het buitenland spelen. Zolang ze maar in 2018 actief zijn geweest in de Nederlandse competitie!

Uitslag:

25. Bjørn Johnsen (ADO Den Haag/AZ)

24. Yassin Ayoub (FC Utrecht/Feyenoord)

23. Tim Matavz (Vitesse)

22. Ritsu Doan (FC Groningen)

21. Nasser El Khayati (ADO Den Haag) 

20. Guus Til (AZ)

19. Bryan Linssen (Vitesse)

18. Stefan Berghuis (Feyenoord)

17. Brandley Kuwas (Heracles Almelo)

 

Eredivisie Talent van het Jaar 2018

Tyrell MalaciaVoor de prijs van het grootste talent zijn genomineerd: Tyrell Malacia, Kik Pierie, Matthijs de Ligt, Steven Bergwijn en Guus Til.

Uitslag:

5. Tyrell Malacia (Feyenoord)

4. Kik Pierie (sc Heerenveen)

 

Keeper van het jaar 2018

Genomineerd voor de prijs van GOAL! Eredivisie Keeper van het Jaar 2018 waren: David Jensen, Lars Unnerstall, André Onana, Jeroen Zoet en Marco Bizot.

Uitslag:

5. Marco Bizot (AZ)

4. David Jensen (FC Utrecht)

 

Speelster van het Jaar 2018

Speler Desiree van LunterenVoor de eerste keer organiseert GOAL! ook de verkiezing voor Eredivisie Speelster van van het Jaar. Daarvoor nomineerde Anouk Hoogendijk 5 voetbalsters: Stefanie van der Gragt, Victoria Pelova, Babiche Roof, Desiree van Lunteren en Katja Snoeijs.

Uitslag:

5. Victoria Pelova (ADO Den Haag)

4. Desiree van Lunteren (Ajax, nu SC Freiburg)

 

GOAL! telt af…

De komende week tellen we af naar de winnaar van de verkiezing GOAL! Speler van het Jaar 2018. In GOAL! 13, die verschijnt op 18 december, lees je interviews met de winnaars. Daarmee houdt het natuurlijk niet op! Want hier op Goalonline.nl vind je exclusieve video’s en leuke foto’s van de winnaars. Hou ons dus goed in de gaten en zorg dat je het magazine in huis haalt!

GOAL_Winterboek_2018

Koop het GOAL! Winterboek!