Na de interlandbreak breekt de strijd in alle competities dit paasweekend weer los. Zo kan Zlatan zijn debuut maken voor LA Galaxy, strijdt Chelsea om Champions League-voetbal tegen Tottenham Hotspur en kan het zomaar doelpunten gaan regenen in De Kuip! GOAL! verzamelt 5 voetbalfeiten over het komende weekend.

1. Debuut van Zlatan de Leeuw

“Los Angeles… welcome to Zlatan!” Zlatan Ibrahomivic maakt zijn transfer van Manchester United naar LA Galaxy in stijl bekend. Vrijdag traint de Zweed voor het eerst mee bij z’n nieuwe club, maar coach Sigi Schmid denkt dat hij Zlatan op zaterdag al kan gebruiken! De trainer zegt namelijk: “We hebben het over Zlatan Ibrahimovic, niet over een normaal mens. Hij kan niet gelijk 90 minuten meedoen, maar speelt hoogstwaarschijnlijk wel een rol in de wedstrijd.”

Zaterdag 21.00 uur (Nederlandse tijd): LA Galaxy – Los Angeles FC

2. Passkoningen van Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain Adrien Rabiot

Waar bij de meeste teams de verdedigers de meest nauwkeurige passers zijn, is bij Paris Saint-Germain ook het middenveld ijzersterk. Zo speelt Adrien Rabiot de bal even vaak zuiver als Real Madrid’s Toni Kroos! En Marco Verratti staat op de 2e plek in de lijst met vaakst passende spelers van Europa. De Italiaan geeft de bal 93 keer per wedstrijd af. Alleen Napoli-middenvelder Jorginho passt vaker: zo’n 97 keer per wedstrijd. Julian Draxler is trouwens het pietje-precies van de PSG-spelers.  Zijn passjes bereiken het vaakst een medespeler.

Zaterdag 21.05 uur: Paris Saint-Germain – AS Monaco, finale Coupe de La Ligue

 

3. Premier League-kraker om Champions League-voetbal

Alvaro Morata Chelsea

Als Chelsea komend seizoen nog in de Champions League wil spelen, móet de club zondag winnen van Tottenham Hotspur. ‘Spurs’ staat op dit moment op de 4e plek van de Premier League, 5 punten voor op het team van Antonio Conte. Chelsea heeft de laatste 9 thuiswedstrijden gewonnen, terwijl Tottenham al 12 competitieduels op een rij ongeslagen is. Dat wordt een spannende derby!

Zondag 17.00 uur (Nederlandse tijd): Chelsea – Tottenham Hotspur

 

4. Feyenoord – Excelsior: derby met grote kans op doelpuntenregen

Waar Feyenoord het op Woudenstein nog weleens lastig heeft, heeft de club in de eigen Kuip zelden problemen met Excelsior. De laatste 6 keer dat deze derby op het programma stond, maakt Feyenoord 5 keer 3 of meer goals. Excelsior scoort in die 6 duels 3 keer, terwijl de Feyenoord-spelers er 18 doelpunten in knallen. Kunnen de Kralingers in dit weekend verrassen, zoals ze dit seizoen al vaak hebben gedaan?

Zondag 16.45 uur: Feyenoord – Excelsior

GOAL! Magazine 3 2018

Check het artikel in GOAL! Magazine

 

 

5. Start kampioensplay-offs België

3 weken geleden stond Club Brugge glansrijk bovenaan in de Belgische Eerste Klasse A. Maar nu bedraagt het gat met nummer 2 Anderlecht opeens 6 punten, in plaats van 12. En dat terwijl er geen competitieduel is gespeeld!

Club Brugge Clasie Denswil Vormer Pro League

Dat komt hierdoor: in België spelen de teams eerst een normale competitie van 30 wedstrijden. De nummers 1 tot en met 6 vormen daarna een nieuwe mini-competitie, waarin ze allemaal nog eens 2 keer tegen elkaar spelen. De behaalde punten worden gehalveerd. Hierdoor heeft de koploper wel een voorsprong, maar wordt de kampioenstrijd ook weer spannender. Zo komt het dat Ruud Vormer, Kenneth Vermeer, Stefano Denswil en Jordy Clasie vol aan de bak moeten om Club Brugge de landstitel te bezorgen!

Wedstrijden kampioensplay-offs België:

Vrijdag 20.30 uur: Standard Luik – Charleroi
Zondag 18.00 uur: Anderlecht – AA Gent
Maandag 18.00 uur: Club Brugge – RC Genk