Je kan bijna elke dag voetbal kijken, maar in het weekend is er toch altijd het meest te zien. Daarom zijn we ook zo gek op vrijdag, zaterdag en zondag. GOAL! vertelt je welke 3 wedstrijden je in elk geval niet mag missen, en waarom niet. Met deze week: de kleine Michel Vorm tegen boomlange Van Dijk!

Kleinste keeper Michel Vorm tegen reuze-verdediger Virgil

Michel VormHugo Lloris is nog steeds niet fit en dus verdedigt onze landgenoot Michel Vorm het doel van Tottenham Hotspur. Hij is 1.83 meter en daarmee de kleinste keeper in de Premier League. Michel heeft gelukkig al vaak laten zien dat weinig lengte wat anders is dan weinig klasse. Tegenstander Liverpool is in elk geval tot dit weekend de trotse koploper in de Engelse competitie. Bovendien hoort hun centrale verdediger Virgil van Dijk afgelopen week dat hij tot de 20 spelers hoort die kans maakt op een plek in het FIFA-elftal van 2018. Hij is ook nog eens beste Liverpool-speler van augustus. Wist je trouwens dat Virgil 10 centimeter langer is dan zijn landgenoot onder de lat van Tottenham?  Zegt verder ook niks natuurlijk, maar toch even goed opletten, Michel… .

Tottenham Hotspur – Liverpool: zaterdag om 13:30 uur

Flitsende zuurstokken in Sociedad

FC Barcelona presenteert afgelopen week hun nieuwe 3e shirt. Die is, op z’n zachtst gezegd, erg opvallend. Niet eens omdat ie roze is, want dat is allang niet meer uniek. Nee, dit shirt is wel hééééééééééééééél erg roze. Mocht het extreem mistig zijn Estadio Anoeta, het stadion van tegenstander Real Sociedad, dan zullen de supporters geen moeite hebben om Messi & co te vinden.   Het is overigens niet helemaal zeker of Barcelona wel in deze nieuwe zuurstok-outfits speelt. Real Sociedad is trouwens regelmatig een lastige tegenstander voor de koploper in La Liga. In seizoen 2015/2016 wint Sociedad thuis van Barça (1-0), een seizoen later wordt het 1-1. Vorig seizoen wint ‘Blaugrana’ wel met 4-2, maar staat het na 35 minuten wel 2-0 voor de thuisploeg. Laat Barcelona zich dit weekend, vlak voor de kraker tegen PSV, verassen door de nummer 8 in de stand?

Real Sociedad – FC Barcelona: zaterdag om 16:15 uur

Slapende Reus wordt wakker van PSV

ADO wordt weleens de slapende reus genoemd. De club uit Den Haag heeft veel en luidruchtige fans en levert vaak goede voetballers af. Maar het lukt ze maar niet een ploeg die bovenin de Eredivisie meedraait neer te zetten. Heel soms wordt de slapende reus wakker. Opvallende genoeg is dat vaak tegen PSV! De laatste drie bezoekjes van de Eindhovenaren aan ‘de Hofstad’ leveren in totaal slechts 3 punten op. Vorig seizoen wordt het 3-3, het seizoen ervoor 1-1 en in 2015/2016 wordt het in de slotseconde 2-2. De gelijkmaker van ADO wordt met de hak binnengewerkt door doelman Hansen. Omdat ie zo wonderbaarlijk mooi is laten we ‘m je nog één keer zien:

ADO Den Haag – PSV: zaterdag om 18:30 uur

Manchester City quiz

Ken Je Club: Manchester City