Vandaag, op 9 september, neemt Nederland op tegen Frankrijk in de Nations League. Om 20:45 uur is de aftrap in het Stade de France in Parijs. Dat wordt een lastige wedstrijd voor Oranje. De regerend wereldkampioen heeft helden als Paul Pogba, Antoine Griezmann en Kylian Mbappé op het veld staan! Voorlopig kan Frankrijk spelers van topkwaliteit blijven opstellen. GOAL! checkt 3 Franse talenten voor de toekomst!

3 Franse talenten om in de gaten te houden

Franse talenten

Alban Lafont (19)

Keepen is een ervaringsvak. Daarom zijn doelmannen over het algemeen wat ouder dan veldspelers. Lafont niet. Hij is nog een tiener, maar hij heeft al bijna 100 wedstrijden in Ligue 1 achter zijn naam staan!

 

 

 

 

 

Franse talenten

Dayot Upamecano (19)

Wat Matthijs de Ligt is voor Nederland, is Dayot (volledige voornaam: Dayotchanculle) Upamecano voor Frankrijk. Hij is pas 19 jaar en nu al basisspeler bij RB Leipzig in Duitsland.

 

 

 

 

 

Franse talenten

Houssem Aouar (19)

De jeugdopleiding van Olympique Lyon staat hoog aangeschreven. Aouar gaat er spelen als hij 11 jaar oud is. Inmiddels, 8 jaar later, vertoont hij als creatieve middenvelder zijn kunsten bij het eerste team.

 

Frankrijk – Nederland is op 9 september om 20:45 uur live te zien op NPO1!

Franse talenten

Test je kennis over Kylian